Parking mesto prodato za 760.000 dolara

Parking mesto prodato za 760.000 dolara

Hong Kong je skoro najskuplje mesto za život na svetu, a parking mesta su preskupa zbog manjka parkirališta

Oboren je još jedan svetski rekord u prodaji nekretnina. Nakon što je hongkonški par u 2017.  kupio parkirno mesto za 430.000 dolara, za manje od devet meseci  preprodali su ga za čak 760.000 dolara.

Pakirno mesto od 12,5 kvadrata nalazi se u luksuznom hongkonškom kompleksu Ultima u kvartu Kaulun, u kome je cena po metru kvadratnom skoro tri puta veća od prosečne cene nekretnina u Hong Kongu, koji je inače jedno od najskupljih mesta za život na svetu.

– Parkirno mesto nalazi se u najprestižnijem delu luksuznog kvarta, stoga stanovnici koji tamo žive imaju dovoljno finansijskog kapitala da ne mare za razliku u ceni od nekoliko miliona dolara, već gledaju jedino na komfor i praktičnost – rekla je za Business Insider Sandia Lau, direktorica agencije za nekretnine Centaline Property.

Ovako visoke cene parkirnog mesta pravdaju se disproporciom broja stanova i parkirnih mesta – na 527 stambenih jedinica kompleks nudi samo 370 parkirališta.

I, pre nekoliko meseci, upravo su u Hong Kongu prodana dva najskuplja stana u Aziji za 149 miliona dolara jednom kupcu. Sudeći prema podacima kineske vlade, cena nekretnina u Hong Kongu je čak 94% veća danas, nego što je bila u istom periodu 1997. godine.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled