Gejtsovo nepotrošivo bogatstvo

Gejtsovo nepotrošivo bogatstvo

Bogatstvo Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, procenjuje se na 89,4 milijarde dolara. Biznis insajder je izračunao da ako bi dnevno potrošio milion dolara, trebalo bi mu 245 godina da potroši to bogatstvo

Ali oni navode i kako je zaradio toliko novca i na šta ga troši. Gejts je osnovao Majkrosoft 1975. godine, a već 1987. godine, je postao najmlađi milijarder na svetu u svojoj 31. godini, dok je 1995. godine postao najbogatiji čovek na svetu, od kada je na vrhu liste.

Gejts je takođe jedan od najvećih filantropa na svetu, što nam govori posvećenost fondaciji Bil i Melinda Gejts koja pomaže ljudima koji boluju od side i drugih bolesti karakterističnih za nerazvijene zemlje, omogućuje školovanje siromašnima i drugo.

Ta Fondacija je, kako ističu, u dobrotvorne svrhe dala 41,3 milijarde dolara. No, bez obzira, Gejts ne zaboravlja da troši novac i na sebe.

On je još 1997. godine kupio avon vredan 21 milion dolara, a tokom godina je imao i mnogo luksuznih automobila.

Takođe ima obimnu kolekciju umetnina. 1988. godine je, na primer, potrošio 36 miliona dolara na sliku Homera Vinsloa. To delo se nalazi u njegovoj kući vrednoj 63 miliona dolara kod Sijetla, koja ima 24 kupatila i šest kuhinja.

Ipak i dalje pokazuje svoju filantropsku stranu. 2010. godine su Bil, Melinda i Voren Bafet kreirali The Giving pledge organizaciju preko koje, uz druge bogate ljude, dele svoje bogatsvo u humanitarne svrhe.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled