Audi i Airbus testiraju leteći taksi u Nemačkoj

Audi i Airbus testiraju leteći taksi u Nemačkoj

Od početka 20. veka vizionari, investitori i proizvođači automobila zaokupljeni su idejom letećeg automobila, a sada kompanije Audi i Airbus planiraju da realizuju zajednički projekt Urban Air Mobility i testiraju leteći taksi u Ingolstadtu u Nemačkoj

U projektu će učestvovati i nemački federalni ministar transporta Andreas Šeuer, ministarka za digitalne poslove Dorote Bar, direktorica tehnološkog odeljenja Airbusa Gracia Vitadini te gradonačelnik Ingolstadta Kristijan Losel.

Pop.Up Next koncept je predstavljen ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi, a predstavljao je električni automobil s odvojivom motorizovanom bazom. Ovo vozilo je u suštini quadcopter. Motorizovanoj bazi treba tehnologija za autonomnu vožnju petog nivoa.

Povezani, električni i autonomni automobili će učiniti gradski prevoz udobnijim i čišćim po okolinu, a uštedeće i prostor. To će rezultirati kvalitetnijim životom ljudi u gradovima.

Iako je projekat uzbudljiv, biće potrebne godine kako bi zaživeo u masovnoj upotrebi, jer razvoj tehnologije zahteva vreme i novac.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled