Poskupljuju avio-karte i hoteli

Poskupljuju avio-karte i hoteli

Snažan rast svetske privrede i rast cena nafte mogli bi da povećaju troškove avioprevoza tokom 2019. godine, pri čemu bi avio-karata mogle poskupeti za 2,6, a hotelski smeštaj za 3,7 posto, pokazuju najnovije procene

U nekim zemljama uključujući Indiju, Novi Zeland, Norvešku, Nemačku i Čile, očekuje se rast cena avionskih karata za više od 7 posto, objavljeno je u godišnjim procenama poslovnih putovanja udruženja Carlson Wagonlit Travel i Global Business Travel Association.

Troškovi vazduhoplovstva rastu, uključujući troškove goriva i rada, prisiljavajući prevoznike da pokušaju podići cene ili dodati doplatu za gorivo kako bi se održale marže.

Predviđanja CWT/GBTA za 2019. sugerišu da će rast hotelskih cena biti podstaknut povećanom potražnjom za avioprevozom. Očekuje se da će se cene hotelskih soba u SAD i Evropi povećati za više od 5 posto.

Uprkos pozitivnim CWT/GBTA predviđanjima, 2019. godina ostaje rizična zbog situacije u globalnoj ekonomiji zbog mogućeg jačanja protekcionističkih politika, trgovinskog rata i neizvesnosti u vezi Bregzita.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled