Vila producenta Karla Pontija na prodaju za 19 miliona evra

Vila producenta Karla Pontija na prodaju za 19 miliona evra

Rimska vila italijanskog filmskog producenta Karla Pontija, supruga glumice Sofije Loren koji je umro 2007. godine, ponuđena je na prodaju za 19 miliona evra, saopštila je agencija za prodaju nekretnina Lionard

Nekretnina koja se nalazi u parku Apija Antika nekoliko minuta od Koloseuma, sastoji se od dvospratne vile od oko 680 kvadratnih metara i nezavisnog aneksa od 600 kvadratnih metara, i ima elementa koji datiraju više od 300 godina pre nove ere, navela je kuća Lionard, specijalizovana za luksuzne nekretnine. Kako se navodi, kuće mogu da se kupe i odvojeno.

Karlo Ponti, koji je umro 2007. u 95. godini, bio je producent brojnih kultnih fimova, ne samo italijanskih, kao što je Strada reditelja Federika Felinija iz 1954. godine, već i svetskih, kao što je Doktor Živago britanskog reditelja Dejvida Lina.

Poznat je i po tome što se oženio Sofijom Loren čiju je karijeru lansirao kada je otkrio na jednom konkursu za mis Italije.

Prvo venčanje Pontija i Sofije Loren u Meksiku, poništeno je u Italiji zbog bigamije i Ponti je morao da uzme francusko državljanstvo da zaobiđe italijanski zakon koji je tada branio razvod.

Producent se zatim ponovo venčao sa glumicom.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled