Da li ste znali da se zvezda u Bulevaru slavnih plaća?

Da li ste znali da se zvezda u Bulevaru slavnih plaća?

Francuski kompozitor i pevač Šarl Aznavur platio je 40.000 dolara svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, prenose svetski mediji

Hollywood Chamber of Commerce svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobijenje zvezde u Bulevaru slavnih. Ugovorom se slavna ličnost obavezuje da će lično prisustvovati ceremoniji otvaranja zvezde i da će 5 godina biti dostupna za organizovanje te ceremonije.

Uplata od 40.000 dolara se prebacuju Holivudskom istorijskom fondu koji brine oko organizacije događaja na Bulevaru slavnih. Ako neko želi da ima zvezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj industriji ili tv industriji.

Od svih zvezdi koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 posto pripada kategoriji filma, 24 procenata televiziji, tek 17 posto muzici…

Džin Otri je jedini umetnik koji ima zvezdu u svih pet kategorija

Postoje i specijalne zvezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu deo staze slavnih već se nalaze na privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mesec, Nil Armstrong, Edvin Oldrin i Majkl Kolins imaju svoje posebne zvezde na Bulevaru slavnih, a neki slavni umetnici čak imaju svoje zvezde u više kategorija.

Bob Houp, Miki Runi, Roj Rodžers i Toni Martin imaju zvezdu u četiri kategorije, a čak 33 njih ima zvezdu u tri kategorije. Među njima su Frenk Sinatra, Din Martin, Deni Kej i mnogi drugi.

Među fiktivnim karakterima koji su dobili zvezdu na stazi slavnih su Miki Maus, Duško Dugouško, Paja Patak…

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled