Najtanji sat na svetu – Piaget Altiplano Ultimate concept

Najtanji sat na svetu – Piaget Altiplano Ultimate concept

Nakon dobijanja titule proizvođača najtanjeg automatik sata Altiplano Ultimate 910P, Piaget nas još jednom fascinira Altiplano Ultimate konceptom

Samo 2 mm tanak, ovaj inovativni mehanički sat je rezultat čak 60 godina rada i istraživanja. Ovaj sat redefiniše način nakoji doživljavamo ultra tanke satove.

Na ovogodišnjem sajmu Baselworld 2018, Bulgari je preoteo titulu od Piaget brenda sa svojim satom Octo Finissimo Automatic, koji je debljine 5,15mm. To je poboljšanje za 0,1 mm u odnosu na prethodni rekord koji je Altiplano postavio 2011. godine. Međutim, na sajmu je Piaget apsolutno uništio rekord sa satom Piaget Altiplano Ultimate 910P čija je debljina neverovatnih 4,3 mm. Ujedno ovo je bio fantastičan način da proslave 60 godina postojanja Altiplana!

Novi Altiplano Ultimate Concept sat ruši sve dosadašnje rekorde svojih prethodnika, poseduje stilizovano kućište prečnika 41mm dok kućište sata takođe deluje kao osnovna ploča mehanizma sa PVD premazom za maksimiziranje kontrasta na vizuelno prijatan način. Postoje još tri velika odstupanja od tradicionalnog dizajna satova koji su učinili ovaj časovnik neverovatnim.

Regulatorni organ je radikalno preuređen za ovaj konceptualni sat, jer je burence glavnog snopa skinuto sa poklopca i bubnja, a stubovi krunice su pretvoreni u kompaktno i futurističko dugme. Vodootporan do 30 metara dubine i sa rezervom snage od 44 sata, Ultimate Concept je napravljen od legure kobalta, posebno razvijene za izuzetnu čvrstoću.

Najtanji mehanički sat na svetu poseduje kožni aligatorski kaiš debljine 1,1 mm,  ojačan jezgrom Kevlar i bočnom kopčom. Piaget Altiplano Ultimate Concept nije na prodaju, još uvek. (Luxatic)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled