Tržišna vrednost Mančester Junajteda rekordnih 4,8 milijardi dolara

Tržišna vrednost Mančester Junajteda rekordnih 4,8 milijardi dolara

Iako na terenu nikad gori, u porazu protiv Totenhema koji je u ponedeljak treneru Murinju doneo najteži domaći poraz u burnoj karijeri, za razliku od očajnih navijača Junajteda, njegovi deoničari su u ekstazi

Na dan kada se na terenu sramotio protiv Spursa, u isto vreme je na njujorškoj berzi njegova deonica zabeležila godišnji rast od 55 posto i rekordnu vrednost od 26,05 dolara.

To je vrednost kluba povisilo na takođe rekordnih 4,8 milijardi dolara, po čemu se Junajted izjednačio s Dalas Kaubojsima i sada s njima deli naslov najvrednijih sportskih klubova na svetu, piše Forbs.

Junajted je tokom sezone 2016/17 ostvario prihod od 737 miliona dolara, po čemu je rekorder, a ima i najviši komercijalni prihod u sportu u istom periodu, 354 miliona dolara. U ovoj kategoriji beleži godišnji rast od 19 posto u zadnjih pet godina.

– Junajted ima 659 miliona navijača na svetu, od čega 325 miliona u Aziji. Oni su zabrinuti time kako izgleda na terenu, ali navijači Junajteda na Vol stritu beleže same trijumfe – poentira Forbs. (Bankar)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled