Leto prolazi, ali sladoled nikako: 25.000.000 litara sladoleda godišnje

Leto prolazi, ali sladoled nikako: 25.000.000 litara sladoleda godišnje

Frikom već godinama ima lidersku poziciju u Srbiji i regionu, kao i rast obima proizvodnje, naročito sladoleda i smrznutog povrća, a jedna je od najvećih otkupljivača voća u Srbiji, rekao je agenciji Beta direktor proizvodnje Frikoma Milan Kotarac

On je naveo da Frikom godišnje proizvede 25.000.000 litara sladoleda (što je ekvivalent 120.000.000 komada) i 23.500 tona smrznute hrane (povrće i testo).

– Frikom jedan od najvećih otkupljivača voća u Srbiji, posebno jagode koje koristi za najprodavanije sladolede. I smrznuto povrće je isključivo sa polja iz Srbije. Ono se doprema u fabriku samo dva sata nakon berbe, a ceo postupak prerade i kasnijeg skladištenja se vodi na način koji omogućava očuvanje visokovrednih nutritivnih sastojaka povrća – kazao je Kotarac.

Istakao je da se kontroliše celokupan proces proizvodnje, od polja na kojima se gaji povrće, prevoza do pogona za preradu, do obrade i distribucije na tržište, što kompaniji omogućava da garantuje kvalitet.

Frikom, kako je istakao, stalno ulaže u razvoj proizvodnje i distribucije, a posebnu pažnju posvećuje inovacijama i novim tehnologijama.

– Inovacije omogućavaju optimizaciju svih faza poslovanja, a istovremeno obezbedjuju kvalitet i bezbednost proizvoda – rekao je Kotarac.

Dodao je da je Frikom investirao u najmoderniju opremu za proizvodnju sladoleda u kornetu, sa kapacitetom od 30.000 korneta na sat.

– Frikom ulaže veliki trud i u zaštitu životne sredine i poštovanje zakonske regulative nesmao u Srbiji veći u regionu i Evropi – rekao je direktor proizvodnje. (Beta)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled