Zvanično se gasi nekad najsjajnija zvezda Silicijumske doline

  • In Svet
  • 6. September 2018.
Zvanično se gasi nekad najsjajnija zvezda Silicijumske doline
Elizabet Holms

Teranos, do pre nekoliko godina zvezda Silicijumske doline, najavio je gašenje, tri meseca nakon što su čelni ljudi kompanije optuženi za prevaru

Prema navodima Vol strit žurnala koji se poziva na pismo izvršnog direktora Davida Tejlora deoničarima, iako je 80 potencijalnih kupaca htelo da preuzme Teranos, na kraju se niko nije na to odlučio.

– Više nemamo vremena – naveo je Tejlor. Teranos duguje oko 60 miliona dolara neosiguranim poveriocima, ali svi neće dobiti novac jer kompanija ima svega pet miliona dolara gotovine.

Podsetimo, Teranos je 2004. osnovala Elizabet Holms, a kompanija se bavila proizvodnjom revolucionarnih krvnih testova koji su mogli dijagnostifikovati medicinske probleme iz samo jedne kapi krvi iz prsta.

Holms je ubrzo postala zvezda američke startap scene, a 2015. Forbs ju je proglasio najmlađom milijarderkom koja je samostalno zaradila novac s obzirom na vrednost kompanije od devet milijardi dolara.

Međutim, tada su se počeli pojavljivati naslovi koji su dovodili u pitanje pouzdanost Teranosovih testova. Holms i predsednik Rameš Balvani u junu  su optuženi za prevaru investitora, pacijenata i lekara.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled