Na prodaju najskuplji motor

  • In Moto
  • 27. September 2018.
Na prodaju najskuplji motor

Ranije ove godine, ekstremno retki 1951 Vincent Black Lightning motor našao se na aukciji u Las Vegasu

Poznat kao jedan od najpoželjnijih motora svih vremena, ovaj model je bio u vlasništvu trkača Džeka Ehreta koji ga je koristio da postavi brzinski rekord Australije. Kao jedan od samo trideset ovih modela, motor o kom pričamo je u potpuno originalnom stanju. On je prodat po ceni od 929.000 dolara i proglašen je za najskuplji motor ikada aukcijski prodat. Poneseni uspehom tog modela, aukcijska kuća Bonhams sada ima u ponudi još jedan ovaj model.

Poznat kao Ferrari GTO na dva točka, zahvaljujući svom raritetu i faktorima poželjnosti, ovaj motor ima samo devetnaest blizanaca u svetu danas. Model o kom ovog puta govorimo je drugi primerak motora koji je ikada proizveden i datira iz 1949.godine.

Njega je naručio švajcarski trkač Hans Starkle i njegov NSU tim i motor dolazi sa punom vlasničkom istorijom. To je takođe jedan od najstarijih originalnih modela ovog motora, koji postoji i dan danas. Prema nekim pred-aukcijskim procenama, ovaj model će dostići cenu između 400.000 i 500.000 dolara. (Luxlife)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled