Ikea planira investiciju od 50 miliona evra

Ikea planira investiciju od 50 miliona evra

Kompanija Ikea je saopštila da je u prvoj godini poslovanja u Srbiji imala dobre rezultate, jer je prihod od prodaje premašio 5,6 milijardi dinara (47,2 miliona evra), i da planira investiciju od oko 50 miliona evra u izgradnju Beogradskog trgovačkog centra

Robna kuća Ikea u Beogradu, u Bubanj Potoku, imala je 1,8 miliona posetilaca, a više od 10,4 miliona ljudi posetilo je sajt IKEA.rs.

– Za mlado tržište kao što je srpsko, ovo su veoma dobri poslovni rezultati i vidimo mnoge pozitivne trendove. Ikea je ovde da bi ostala i vrlo sam srećan što danas mogu da objavim da smo počeli pripremne radove za izgradnju Beogradskog trgovačkog centra koji će biti smešten pored naše robne kuće – rekao je direktor Ikea Srbija i generalni direktor Ikee za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke.

Naveo je da će ta investicija od oko 50 miliona evra stvoriti oko 400 novih radnih mesta.

Ikea u Srbiji ima tržišni udeo od 11 odsto, što je najviše u regiou jugoistočne Evrope. Od skoro osam miliona proizvoda prodatih u robnoj kući Ikea u Beogradu, 54 odsto je bio nameštaj, a 46 odsto dodaci i dekoracija za dom.

Ikea je otvorila dve lokacije za preuzimanje proizvoda, u Novom Sadu i Nišu, gde se može preuzeti bilo koji proizvod koji je kupljen onlajn. Ikea Izlog, u centru Beograda, koji je služio kao privremeni izložbeni prostor od maja do avgusta, odnedavno je postao i prodajni. (Bizlife)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled