U svojoj prvoj ulozi Bred Pit glumio sina Milene Dravić

  • In Film
  • 15. October 2018.
U svojoj prvoj ulozi Bred Pit glumio sina Milene Dravić

Svoju prvu ulogu u profesionalnoj karijeri Bred Pit ostvario je u crnogorskom filmu Tamna strana sunca, u kojem je glumio zajedno s Milenom Dravić

Velika srbijanska i jugoslovenska pozorišna, filmska i TV glumica Milena Dravić juče je preminula u 79. godini života u Beogradu. Iza nje ostala su pozorišna i filmska remek-dela za koja je višestruko nagrađivana.

Međutim, malo je poznato da je u filmu Tamna strana sunca, u kojoj je jednu od glavnih rola upravo igrala Milena Dravić, svoju prvu značajniju ulogu ostvario i legendarni Bred Pit. Film je sniman na Jadranu davne 1988. godine, premijerno je prikazan tek 1997. godine, a u ovom filmskom ostvarenju Bred je glumio Mileninog sina koji se bori s teškim obolenjem kože.

Danas, 30 godina nakon snimanja i 21 godinu nakon premijernog prikazivanja filma Tamna strana sunca, Bred Pit jedan je od neizostavnih simbola Holivuda i u centru je pažnje svih svetskih medija, a malo je znano da je svoje prve filmske korake napravio upravo na tlu bivše Jugoslavije.

Milena Dravić biće sahranjena u petak u Aleji velikana, i to pored supruga Dragana Nikolića, a komemoracija će biti u Zvezdara teatru.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled