Prihodi Netfliksa u trećem tromesečju četiri milijarde dolara

Prihodi Netfliksa u trećem tromesečju četiri milijarde dolara

Prihodi Netfliksa dostigli su u trećem tromesečju četiri milijarde dolara, 34 posto više nego godinu dana pre, pri čemu je broj novih pretplatnika skočio za sedam miliona , znatno više nego što su analitičari očekivali

Prema u utorak objavljenom poslovnom izveštaju te kompanije, koja nudi televizijski i filmski program na internetu, čista dobit dostigla je u proteklom tromesečju 403 miliona dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju.

Snažan rast prihoda i dobiti zahvaljuje se skoku broja pretplatnika u trećem tromesečju za sedam miliona, na ukupno 137 miliona u svetu, što je za trećinu više nego što su analitičari u anketi Rojtersa očekivali.

Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milion, a u svetu za 5,9 miliona.

– U trećem kvartalu zabeležili smo snažan rast na svim tržištima, uključujući Aziju – navelo je u izveštaju vodstvo kompanije koje u tekućem tromesečju očekuje rast broja pretplatnika za 9,4 miliona. Pritom očekuje 1,8 miliona novih pretplatnika u SAD-u, a 7,6 miliona u svetu.

Ti podaci pokazuju da Netfliks snažno raste uprkos jačanju konkurencije poput Prime Videa, usluge internet televizije tehnološkog diva Amazon.coma, ali i nekih drugih kompanija koje uvode online ponudu, kao što je medijski div Volt Dizni.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled