Skarlet Johanson odbila saradnju sa saudijskim princem

Skarlet Johanson odbila saradnju sa saudijskim princem

Skarlet Johanson je, kako Gardijan prenosi, odbila finansiranje od saudijskog princa, Mohameda bin Salmana, za njen sledeći film

Glumica je prvobitno trebala da glumi Linzi Adario, fotoreporterku koja je dobila Pulicerovu nagradu, ali kada je saznala da početni fondovi potiču od finansijera Bina Salmana, odbila je da on učestvuje u projektu.

– Skarlet Johanson je rekla da to ne dolazi u obzir – izjavila je Adario za Njujork Tajms. Ovaj čovek je upleten u rat u Jemenu – drži žene u zatvoru.

Kako Gardijan piše, Bin Salman je bio umešan u smrt novinara Vašington Posta Džamala Hašogija, koji je umro u ambasadi Saudijske Arabije u Turskoj, nakon što je bio vrlo kritičan prema načinu vladavine Bina Salmana.

U aprilu Bin Salman se u Holivudu sastao sa odgovornima u studiju i zvezdama, uključujući i Dvejn Džonsona (The Rock). Bila je to poseta koja je izazvala mnoge negativne komentare i proteste. Prošle nedelje je novinar Si-En-En-a (CNN) Oliver Darsi na Tviteru podelio Džonsonov Instagram post kako mu je drago da je upoznao Bina Salmana.

Rad Linzi Adario bio je fokusiran na globalne konflikte i posebno na uticaj koji imaju na žene. Tokom njene karijere bila je dva puta kidnapovana i seksualno zlostavljana tokom hapšenja u Libiji, dodaje se u tekstu.

Najavljeni film po memoaru Adario To je ono što ja radim (It’s what I do) bi trebao da režira Stiven Spilberg i da glumi Dženifer Lorens. (BIZLife, The Guardian)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled