Direktorica kladionice Bet365 sebi isplatila bonus od 265 miliona funti

Direktorica kladionice Bet365 sebi isplatila bonus od 265 miliona funti

Direktorica kladionice Bet365 Denise Coates prošle je godine sebi isplatila bonus u vrednosti od 265 miliona funti, piše The Guardian

Reč je o najvećem bonusu koji je neki direktor sebi platio u britanskoj kompaniji, a Coates je tim iznosom zapravo oborila britanski rekord koji je ona sama postavila godinu dana ranije. Prema računicama The Guardiana, multimilijarderka se nagradila s gotovo 726.000 funti. Radi se, naravno, o dodatku na njenu regularnu platu koja iznosi 220 miliona funti godišnje. Da bi stvar bila bolja, Coates si je i isplatila dividendu od 45 miliona funti, budući da poseduje 50 posto kompanije. Kada podvučemo, Denise Coates je u godinu dana zaradila 530 miliona funti.

Njena je plata više nego 9.500 puta veća od one prosečne u Ujedinjenom Kraljevstvu te 1.700 puta veća od plate premijerke Therese May. Uz to, duplo je veća od ukupne plate svih članova fudbalskog tima Stoke Cityja, koju Bet365 poseduje. Kako je izvestio The Guardian, plata ove direktorice je i 27 puta veća od one Tima Cooka, izvršnog direktora Applea, odnosno trenutno najvrednije svetske kompanije.

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled