Airbnb će naredne godine ponuditi i svoje kuće

  • In Svet
  • 4. December 2018.
Airbnb će naredne godine ponuditi i svoje kuće

Otkako su napravili revoluciju u deljenju domova, osnivači Airbnb-a su počeli da se pitaju: ‘Šta je sledeće?’

Uspešno su stvorili globalnu mrežu od više od 5 miliona domova, zakupaodavaca i smeštaja pod kiriju, a njihov biznis vredi 38 milijardi dolara. Ali šta još može da ponudi Airbnb?

To je pitanje koje je podstaklo osnivača Joe Gebia da lansira 2016. godine Airbnb futures odeljenje, Samara, namenjen za razvoj novih proizvoda i usluga za kompaniju. Odgovor na to što bi mogao biti sledeći veliki korak Airbnb-a jeste: arhitektonski i urbanistički planer. Airbnb neće biti samo firma za upošljavanje, već i kompanija koja obezbeđuje kuće.

Sada Samara najavljuje novu inicijativu pod nazivom Dvorište – potraga za dizajnom i prototipima novih načina izgradnje i deljenja kuća, vidljivo je iz njihove objave.

Prve testne jedinice postaće javne 2019. godine. Drugim rečima, to znači da Airbnb planira da distribuira prototip objekata iduće godine.

U principu, kuće će biti dizajnirane da se dele od samog početka. Kako će tačno izgledati još se ne zna, ali koncept je jasan: biće optimalne za imovinu Airbnba, mesta za svakoga ko je zainteresovan da ulaže u ovaj veliki posao.

Lokacije će takođe biti prilagodljive. To ne znači samo dodavanje nekoliko soba za iznajmljivanje sa dodatnim kupatilom. To znači stvaranje prostora koji se razvijaju i čak se transformišu u promenjive potreba putnika, piše Fast Company. (Indikator.ba)

Preporučujemo vam i sledeće:Untitled